Pažnja! Opasan pas - Ines - Holly

Google Translate

ponedjeljak, 8. studenoga 2021.

Pažnja! Opasan pas

Činjenicu da je pas opasan, utvrđuje veterinarski inspektor ili ovlašteni veterinar i/ili kinološki stručnjak imenovan od kinološke organizacije po podnesenoj prijavi o ničim izazvanom napadu na čovjeka s nanesenim tjelesnim ozljedama ili usmrćenjem ili ničim izazvanom napadu na drugog psa s nanesenim teškim tjelesnim ozljedama.
Ukoliko predhodno navedene osobe utvrde da je pas opasan, vlasnik takvog psa mora osigurati označavanje mikročipom psa bez obzira na njegovu starost te mora osigurati njegovu kastraciju u roku od 14 dana nakon proglašavanja psa opasnim.

Vlasnik također mora opasnog psa držati u zatvorenom prostoru (kavezu - objektu primjerene veličine), iz kojeg ne može pobjeći (vrata prostora - objekta moraju biti zaključana). 

Na ulazu u prostor ili objekt u kojem se nalazi opasan pas mora biti istaknuto upozorenje: "OPASAN PAS".

Izvođenje opasnog psa na javne površine dopušteno je jedino s brnjicom i na povocu, od strane vlasnika i u skladu sa komunalnim odredbama o uvjetima i načinu držanja pasa.


unsplash.com

4 komentara:

  1. kad bi se kod nas raja pridrzavala pravila sve bi bilo normalnije

    OdgovoriIzbriši
  2. Evo i nase struke malo, jest da se nemamo s cim pohvaliti, nista se ne postuje

    OdgovoriIzbriši
  3. Apsulutno 90% ljudi ne poštuje ništa pa ni ova pravila, i onda psi krivi kad naprave zijan neki a čovjek ustvari kriv

    OdgovoriIzbriši
  4. Nazalost kod nas se niko pravila ne pridrzava zato sam i jest kako jest

    OdgovoriIzbriši

Hvala što ste posjetili ovaj blog i što komentarišete isti.