Pravila za ulazak psa u "Arheološko-turistički park Ravne 2" - Ines - Holly

Google Translate

nedjelja, 30. svibnja 2021.

Pravila za ulazak psa u "Arheološko-turistički park Ravne 2"

Slobodno vrijeme vikendom vrlo rado koristim za boravak u prirodi, za izlet ili kratko putovanjem sa kućnim ljubimcem. S obzirom da je u subotu bilo lijepo vrijeme, posjetila sam "Arheološko-turistički park Ravne 2" koji se nalazi u Visokom

Na ulazu u park istaknuta su pravila za posjetioce kao i pravila za  kućne ljubimce


Park je pet-friendly ukoliko se poštuje sljedeće:

1. Bez povodca i brnjice pristup parku, u pratnji i strogi nadzor vlasnika, dozvoljen je za sve male pasmine do 10 kg težine.

2. Na povodcu i bez brnjice trebaju biti psi preko 15 kg težine.

3. Obavezna brnjica i vođenje na povodcu potrebni su za: dobermane, američke stafordske terijere, bullterijere, pit bull terijere, rotwailere, doge, njemačke - kavkaske i belgijske ovčare, japanske borilačke psi, japanske špiceve, mastife, šarplanince, cane corso, bernardince, haskije, malamute i tornjake.

4. Iza svog psa treba počistiti i ne voditi ga na dječije igralište.

Park je na svjetskom nivou po pitanju čistoće i sadržaja a od mnogobrojnih zanimljivosti u parku izdvojila bih: 

- Geopunkturni krug, posvećen izvorima života, koji se sastoji od 24 megalita postavljenih u tri luka. U svaki megalit uklesan je poseban kozmogram. 

- Stazu od kamenčića za masažu stopala sa hladnom izvorskom vodom koja je direktan transfer energije zemlje u tijelo. 

- Energetske sprirale u smjeru kazaljke na satu gdje je izvor energije Zemlja i suprotno od kazaljke na satu za energiju Planete. 

- Točak života odnosno krug visoke energetske vrijednosti za revitalizaciju organizma,  od 24 kamena vulkanskog porijekla i kugle u sredini i

- Huesa spiralu pročišćenja od negativne energije.


Park je odličan izvor pozitivne energije, duhovnog mira i harmonije s prirodom i ukoliko tragate za zonom bez stresa preporučujem da posjetite isti.


21 komentar:

  1. Nisam znala da se moze s cukom u Park, to je super, ne kao u Sarajevu ovaj Park u Novom Gradu ne daju cukama, apsurd nad apsurdima.

    OdgovoriIzbriši
  2. Gdje dodje tacno ovaj park????

    OdgovoriIzbriši
  3. Bila sam i posebno mi lijep ovaj park jer je nekako komforan ima mjesta za sve posjestioce tako da niko nikome ne smeta

    OdgovoriIzbriši
  4. sve preporuke i pohvale za ovaj park i hvala sto reklamiras ljepote bosne

    OdgovoriIzbriši
  5. Park je velik, uređen, uredan i odličan izvor pozitivne energije. Što kaže Elli niko nikome ne smeta. Beki, vrlo rado reklamiram i preporucujem lijepa mjesta. Didi, nije teško doći do parka jer imaju putokazi istaknuti, od izlaza sa autoputa lijevo pa uz brdo...
    Amina, znam na koji park misliš, po FB su bile objave u vezi toga, kako su u blizini tog parka, ubijali i mucili ulicne pse.

    OdgovoriIzbriši
  6. Dosli smo iz Zagreba da posjetimo Sarajevo i slucajno na ovom blogu citamo o ovom parku u blizini Sarajeva. Jucer smo ga posjetili i bilo je divno, uzivali smo sa kucnim ljubimcem.

    OdgovoriIzbriši
  7. Steta sto nema jos slika, jer je park prelijep. Pozdrav iz Visokog.

    OdgovoriIzbriši
  8. Za ovu informaciju sam upravo saznala na ovom blogu. Hvala za ovu informaciju

    OdgovoriIzbriši
  9. Ovaj park je nesto sto malo koji grad ima i ja cesto odem da prosetam i uzivam u prirodi

    OdgovoriIzbriši
  10. Drago mi je da ste na blogu pronašli korisne informacije o nekim lokacijama za koje nije znali. Veliki pozdrav za Zagreb i za Visoko.

    OdgovoriIzbriši
  11. Ich möchte gerne diesen Park besuchen

    OdgovoriIzbriši
  12. nisam ni znala da ovo postoji kod nas

    OdgovoriIzbriši
  13. Nazalost u praku ima puno krpelja i pored ogrlice smo ih morali skidati sa psa

    OdgovoriIzbriši
  14. pozdrav za Holly, park je super

    OdgovoriIzbriši
  15. Nismo znali da moze i Bobi, jedva cekamo sunce da idemo u Visoko, super ti je ovaj blog inace bas smo procitali dosta stvari koje nismo znali, sretno u radu i bravo da postoje ljudi u Bosni koji su ovako posveceni ljubimcima da gledaju kako im uljepsati svaki dan.

    OdgovoriIzbriši
  16. Danas idemo u Visoko, drago nam je da smo tamo dobrodošli, Mini se posebno raduje, kupila sam joj i onu flašicu za vodu po tvojoj preporuci u Bingu i odlično nam posluži.

    OdgovoriIzbriši
  17. Može li u one tunele pas?

    OdgovoriIzbriši
  18. samo da se zahvalim za informacije jer inace slabo ima mjesta gdje mogu na miru sa ljubimcima otici, posjetili smo visoko park i svaka cast semiru sto misli i na nase ljubimce a park je odlican

    OdgovoriIzbriši
  19. Bila sam nekoliko puta i svaka cast, ne mogu da vjerujem da i Bosna posjeduje ovako nesto na svjetskom nivou, harmonija, priroda, uzivanje u drustvu najboljeg prijatelja, kucnog ljubimca, psa. Bravo Visoko

    OdgovoriIzbriši
  20. Cula sam da je park pun krpelja?

    OdgovoriIzbriši
  21. Zovi da idemo zajedno sad na proljece

    OdgovoriIzbriši

Hvala što ste posjetili ovaj blog i što komentarišete isti.