Problem - buhe, kako riješiti? - Ines - Holly

Google Translate

petak, 7. srpnja 2023.

Problem - buhe, kako riješiti?



Vlasnici kućnih ljubimaca problem s buhama mogu prepoznati po neprestalnom češanju kućnog ljubimca, crvenilu, gubljenju dlake na mjestima uboda buhe, sitnim crvenim krasticama na koži, zadebljanjima, bolnoj i crvenoj koži

Jedna buha na koži kućnog ljubimca može rezultirati stotinama buha za samo nekoliko dana pa je zbog toga važno brzo djelovati i koristiti sredstva protiv buha kao što su insekticidi i repelenti.

Repelenti su ogrlice, puderi i šampon protiv buha koji svojim mirisom odbijaju buhu od ljubimca a insekticidi su sprejevi i ampule protiv buha koji se nanose na kožu kućnog ljubimca tako da buha ugine kada ubode kućnog ljubimca.

Prvo je potrebno detaljno okupati psa antiparazitskim šamponom. Preporuka je korištenje i češlja za buhe, posebno češljanje oko vrata i repa, kojim se mogu ukloniti crne mrlje koje izgledaju poput bibera (nečistoće buhe). Vrlo važno je očistiti sve površine gdje boravi ljubimac, krevet, jastuk, tepih i namještaj. Ono što se može oprati, potrebno je prati na visokim temperaturama a ostalo usisati detaljno. 

Dva dana nakon kupanja mogu se koristiti ogrlice ili ampule. Ogrlice na biljnoj bazi se nisu baš pokazale kao najefikasnije, dok ampule uz pravilno nanošenje riješe problem buha za 24 sata od apliciranja na kožu ljubimca. 

Kao efikasno sredstvo djelotvorna je i prirodna mješavina od ulja lavande i mente sa jabukovim sirćetom koja je dostupna u DM-u (Tahirović Happy Dog Sprej).

U prostor za komentar možete s nama podijeliti informacije koja sredstva su se Vama pokazala kao efikasna za rješavanje problema s buhama, radujemo se novim informacijama u cilju očuvanja zdravlja naših ljubimaca.

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala što ste posjetili ovaj blog i što komentarišete isti.