Kako da kuća blista ako ste vlasnik kućnog ljubimca? - Ines - Holly

Google Translate

četvrtak, 23. veljače 2023.

Kako da kuća blista ako ste vlasnik kućnog ljubimca?


Kuću možete održavati čistom i uredom kao i svog kućnog ljubimca redovnim čišćenjem s adekvatnim sredstvima za čišćenje.

 

1. Redovno usisavanje prostora je vrlo bitno, preporučljivo je koristiti usisivač sa HEPA filterom i adekvatnim nastavcima a tepihe oprati svakih 6 do 12 mjeseci sa prirodnim sredstvima za čišćenje, jer hemijska sredstva za čišćenje mogu iziritirati oči i kožu ljubimca i nadražiti respiratorni sistem. Parket, laminat i keramičke pločice redovno treba čistiti parnim čistačem. Parni čistač ne samo da čisti nego i čine životni prostor higijenskim i zdravim jer uklanja do 99,99% bakterija.

 

2. Veliki dio prljavštine ograničen je na određeno područje, npr. prljavština oko ulaznog prostora, sijeno oko zečje kućice i mačji pijesak oko kutije za pijesak. U tim je slučajevima dobro imati kantu za smeće i četku u blizini kao i praktičan bežični usisavač.

 

3. Krevetić ili jastuk za spavanje psa ili mačke potrebno je usisati i tako odstraniti neželjene nečistoće i dlake ljubimca a posteljinu jednom sedmično oprati blagim deterdžentom.


4. Zdjelice za hranu potrebno je svakodnevno prati između obroka.

 

5. Čvrste igračke očistite vrelom vodom i sapunom, mekane igračke operite u mašini za pranje veša, oštećene igračke odstranite, jer predstavljaju rizik za kućnog ljubimca.


6. Povodce treba prati u mašini za pranje veša svakih 6 sedmica.

 

7. Maramice za sušilicu su odlične za uklanjanje dlake kućnih ljubimaca s bilo koje površine jer privlače dlaku kućnih ljubimaca zbog statičkoga elektriciteta. Također i valjak za dlačice je koristan za uklanjanje dlaka ljubimaca s tapeciranog namještaja i odjeće a ukoliko ga nemate pri ruci, ruku omotajte ljepljivom vrpcom, ljepljiva strana vrpce treba da je okrenuta prema van pa prelazite preko površine odjeće.

4 komentara:

  1. Samo cisti, ribaj, meti, peri, slazi i bit ce blistavo sve

    OdgovoriIzbriši
  2. Mozes li nam pisati koji je najbolji usisivac za vlasnike kucnih ljubimaca?

    OdgovoriIzbriši
  3. Vileda zoger + onaj Mr. Proper i kuca bude kao apoteka uredna

    OdgovoriIzbriši
  4. Teško da će sve da blista ukoliko se ne vodi računa o svemu 24 sata a to je baš nemoguće.

    OdgovoriIzbriši

Hvala što ste posjetili ovaj blog i što komentarišete isti.