Croci Gill's Oto-Clean - Ines - Holly

Google Translate

nedjelja, 18. rujna 2022.

Croci Gill's Oto-Clean


unsplash.com


Vlasnici kućnih ljubimaca znaju da je njihovim ljubimcima potrebno redovno održavati higijenu kako bi oni bili zdravi. 

S vremena na vrijeme potrebno je očistiti uši ljubimcima kako ne bi došlo do infekcije uha. Ušni vosak koji se nakuplja u uhu a ne uklanja se redovno može se taloži i uzrokovati infekciju ušnog kanala. Upala uha može izazvati bol i iritaciju pa psi i mačke zbog toga snažno odmahuju glavom kako bi ublažili simptome infekcije. 

Pored toga pokazatelji upale uha mogu biti i neprijatan miris iz ušiju, crvenilo kože na površini ušne školjke te učestalo češanje ušiju.

Efikasno sredstvo za održavanje osnovne higijene uha kod pasa i mačaka su kapi za uši kao što su npr. Croci kapi koje su na potpuno prirodnoj bazi, nemaju miris i odlično eliminišu prljavštinu iz ušiju.


Sadrže aplikator i lake su za upotrebu. Bijeli poklopac na vrhu bočice se odstrani i kapi se vrlo lako mogu aplicirati u u ušni kanal. 

Prema preporuci proizvođaća 2-3 kapi su dovoljne, nakon čega se masira baza ušne školjke a višak sadržaja se može obrisati vatom.

Čišćenje ušiju kod pasa i mačaka najbolje je praktikovati jednom mjesečno a sedmično vršiti pregled ušiju, kako bi se na vrijeme spriječio nastanak potencijalnih infekcija.

Broj komentara: 7:

  1. Nismo koristili, koja je cijena i gdje ima u ponudi?

    OdgovoriIzbriši
  2. Da li biste isprobali naše proizvode za higijenu za pse, ostavite nam adresu da Vam pošaljemo uzorke.

    OdgovoriIzbriši
  3. Da li veterinar mora odobriti tj. preporuciti kapi ili se mogu kupiti na svoju ruku i probati, kako znati od svih kapi koje su u ponudi koje ce biti djelotvorne?

    OdgovoriIzbriši
  4. Na trzištu je zaista mnogo proizvoda, a u prodavnici obicno preporuce najskuplji. Koja je cijena ovih kapi i gdje si kupovala?

    OdgovoriIzbriši
  5. Nisam ovo koristila jer kad ide da se kupa i uredi onda i usi operu, ne znam koliko je to dovoljno

    OdgovoriIzbriši
  6. Redovan tretman za njegu kod groomera i nema potrebe za kapima

    OdgovoriIzbriši
  7. Nisamo nista koristili za usi, nismo znali da i to trebamo

    OdgovoriIzbriši

Hvala što ste posjetili ovaj blog i što komentarišete isti.