Hvala za učešće u kvizu - Ines - Holly

Google Translate

ponedjeljak, 27. rujna 2021.

Hvala za učešće u kvizu

Hvala za učešće u kvizu 👍

Ako su Vaši odgovori u većini pod a) pasmine koje bi vam odgovarale su:

  • Mops - Odličan pas za ljude koji nisu do sada imali psa, idealan za laganu šetnju od 30 minuta. Mali pas koji vrlo brzo uči osnovne komande. Dovoljno je jednom sedmično odvojiti vrijeme za njegovo uljepšavanje i vrlo dobro se slaže s drugim kućnim ljubimcima.
  • Patuljasti pudl - Mali pas koji se slaže sa drugim kućnim ljubimcima. Zahtjeva laganu šetnju od pola sata, a novi vlasnici ovu pasminu vrlo lako mogu naučiti osnovnim komandama. Patuljasti pudl je odličan za ljude sa alergijama.
  • Francuski buldog - Odgovara mu lagana šetnja od pola sata, može se naučiti osnovnim komandama, mali je pas koji bi odgovarao ljudima koji prvi put kupuju psa. Uljepšavanje je dovoljno jednom sedmično.
  • Japanski Chin - Dobro se slaže s drugim kućnim ljubimcima i zahtjeva 2-3 puta sedmično uljepšavanje. Mali pas kojem je dovoljno 30 minuta lagane šetnje i koji je odličan za osnovnu obuku.
  • Papillon - Uljepšavanje 2-3 puta sedmično, lagana šetnja od 30 minuta, bistar pas koji se slaže sa drugim ljubimcima, a vlasnici koji prvi put kupuju psa mogu ga lako naučiti osnovnim komandama.
  • Bostonski terijer - Novi vlasnik bi trebao izdvojiti sat vremena za laganu šetnju i jednom sedmično bi se trebao posvetiti uljepšavanju psa. Pametan manji pas koji brzo uči.
  • Bichon Frize - Svakodnevno uljepšavanje, šetnje lagane od 30 minuta, mali miran pas idealan za osnovnu obuku.
  • Havaneze - Pogodan za alergičare, 30 minuta za šetnju treba da izdvoji novi vlasnik a svakodnevno da izdvoji vrijeme za uljepšavanje.


Ako su Vaši odgovori u većini pod b) pasmine koje bi vam odgovarale su:

  • Erdel Terijer, Koli, Pulin, Stafordski bul terijer, Irski terijer, Bokser, Schnaucer, Border terijer, Zapadnoškotski bijeli terijer kao i:
  • Shiba Inu - Za vlasnike s velikim iskustvom u vezi pasa, odličan za osnovnu obuku, zahtjeva aktivnu šetnju i 60 minuta vježbe dnevno. Uljepšavanje 2-3 puta sedmično, pas čuvar koji se treba prilagoditi drugim ljubimcima.
  • Divovski šnaucer - Idealan za intenzivne obuke, 60-120 minuta vježbe dnevno i aktivnu šetnju. Pas za vlasnike s velikim iskustvom, čuvar, koji je pogodan i za alergičare.
  • Australijski terijer - Pas za iskusne vlasnike, aktivne šetnje, zahtjeva 60 minuta vježbe dnevno i 2-3 puta sedmično uljepšavanje.
  • Faraonski pas - Pas za vlasnike s velikim iskustvom u vezi pasa, pogodan za zahtjevnije obuke i učenje. Zahtjeva aktivnu šetnju od 60 minuta.

unsplash.com - Hannah Lim

Broj komentara: 9:

  1. Meni i a i b ali vise b

    OdgovoriIzbriši
  2. Sa a) imam najvise odgovara

    OdgovoriIzbriši
  3. Super blog. Ja pola ovog nisam znala o kucnim ljubincima. 💙

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno za podršku, šaljem vam puno pozdrava ❤❤

      Izbriši
  4. Kod mene se sve slaže sa opisom pod a) i za pasminu Coton de Tulear naravno. Najbolji su i svima ih preporučujem!

    OdgovoriIzbriši
  5. b) pasmine koja mi odgovara najvise odgovara je Schnaucer

    OdgovoriIzbriši
  6. Nema na cemu, vrlo rado sam ucestvovao u kvizu.

    OdgovoriIzbriši
  7. Moja Mini je mješanac, ne moramo svi imati rasne pse.

    OdgovoriIzbriši

Hvala što ste posjetili ovaj blog i što komentarišete isti.