Mali psi s bijelim kaputima - Ines - Holly

Google Translate

ponedjeljak, 10. svibnja 2021.

Mali psi s bijelim kaputima


Mali psi s bijelim kaputima, Maltezer i Coton de Tulear su dvije različite pasmine, ali imaju i dosta sličnosti. 

Maltezeri kao i Cotoni su veseli, razigrani, inteligentni i umiljati psi.
Ne linjaju se puno i rado odglume lajanjem velikog psa kada netko pozvani na vrata, a lajanje također koriste kao način privlačenja pažnje. 

Navedeni psi se prije svega razlikuju po veličini, Maltezeri su manji i imaju oko 3 kg, visine oko 25 cm, a Cotoni veći i imaju oko 7 kg, visine 28 cm. 

Dlaka Cotona je prepoznatljive pamučne strukture, deblja je s blagim talasima, dok je kod Maltezera dlaka svilenkasta, sjajna, tanka i potpuno ravna. 

Glava Cotona je kratka i trokutasta, dio oko očiju nema problem s crvenilom, dok je kod Maltezera glava srednje dužine, proporcionalno veličini psa i Maltezer ima problem s crvenilom oko očiju. 

Uši Maltezera su nisko postavljene, dok su kod Cotona visoke uši i nalaze se blizu obraza. 

Tijelo Maltezera je približno iste dužine kao i visina psa, a to pomaže psu da ima elegantan i tečan pokret. Coton de Tulear ima dužinu leđa za trećinu veću nego što je njegova visina, a pokret psa trebao bi biti ujednačen i slobodan. 

Rep Cotona je nisko postavljen na dnu leđa, a vrh repa se može blago saviti. Kada je Coton u pokretu, rep se nasloni na njegova leđa. Rep Maltezera se uvija preko leđa u prepoznatljivom luku, a vrh repa visi nad stražnjim dijelovima.

Pasmina Coton De Tulear inteligentnija je i lakša za dresuru, a i skuplja je zato što je manje ima. Maltezeri su popularniji i zauzimaju 33 mjesto po popularnosti, poprilično visoko iznad Cotona koji su na broju 81.

unsplash.com

3 komentara:

  1. Holly jesi ti Koton ili Malteser

    OdgovoriIzbriši
  2. slatke pudlice haha sala mala lijepi psi za kucu i stan

    OdgovoriIzbriši
  3. nisam ljubitelj malih pasmina, ali sigurno u bosni dominira maltezer. za ovog drugog nisam cula

    OdgovoriIzbriši

Hvala što ste posjetili ovaj blog i što komentarišete isti.